Du har de riktige verktøyene. Nå må du mestre de riktige teknikkene. Uansett biten. Uansett stilen.
Hvis du er kjent med disse få typiske metodene blir du enda mer trygg og vellykket på grillen..

GRILLING

Grilling er en må-ha teknikk for raske, deilige og konsekvente resultater. Bruk av høykvalitets kull sikrer en jevn, stabil flamme, og enestående smak til alt du griller, fra hamburgere og Boston butt til asparges og maiskolber.

BRUNING

Bruning gir den utrolige fargen og smaken du tenker på når du forestiller deg en saftig biff eller flammebehandlet kamskjell. Timing er nøkkelen til å mestre denne høyvarmeteknikken. Du må gi Kamado Joe nok tid å oppnå riktig temperatur for bruning, men når temperaturen er oppnådd tar det ikke lang tid å brune noe rikelig og forkullet.

BAKING

Kamado Joe kan bli en ovn som fyres med trekull med bare en enkel endring. Dens keramiske vegger beholder varme og den sirkulære formen fremmer overlegen luftsirkulasjon, noe som skaper ideelle forhold for baking. Du kan tilberede hva som helst som du også kan tilberede i en innendørs ovn, fra vedfyrt pizza til rustikk cobbler med bær, eller friskt, sprøtt brød.

STEKING

Saftig og ømt på innsiden, skarpt og smakfullt på utsiden – dette er essensen av steking. Deilig for større biter av kjøtt, som hel kylling, svinekam eller grønnsaker, middels temperaturen (300-450°) utnytter kraften av langsom, indirekte varme slik at maten blir tilført vedfyrt smak og ømhet, med en sprø skorpe og finish.

RØYKING

Røyking er lav og langsom matlaging på sitt beste. Den unike formen og utformingen av kamado holder fuktigheten inne, samtidig som varmen bryter kjøttet forsiktig – alt mens det blir blandet med en dyp, røykfylt smak. Selvfølgelig, kjøtt er ikke den eneste maten du kan røyke. Alt fra fisk til nøtter og til grønnsaker kan forbedres med den komplekse smaken av trerøyk.