GENERAL INFORMATION

GENERELL INFORMASJON

Modeller: Classic Joe, Big Joe, Classic Joe Stand-Alone, Big Joe Stand-Alone og Joe Jr.

Pleie av grill

Din Kamado Joe grill er laget av høykvalitets materialer, slik at den krever minst mulig generelt vedlikehold og pleie. Den beste måten på å beskytte din Kamado Joe mot elementer er med et grilltrekk.

Fjerning av aske

Kamado Joe Classic og Big Joe griller er utstyrt med enkle systemer for fjerning av aske. Hver gang før du tilbereder mat på din Kamado Joe bør du bruke tilhørende askeverktøy for å røre om gjenværende kull i ildboksen for å fjerne all løs aske. Den løse asken faller gjennom ildristen i askeoppsamleren. Fjerne askeoppsamleren, og kast løs aske. Sett askeoppsamleren tilbake på bunnen av grillen, og du er på nytt klar til å lage mat.
En eller to ganger i året bør du foreta en mer grundig rengjøring av grillens innside. Du bør fjerne ildringen og ildboksen, og fjerne eventuell gjenværende aske og rusk som har samlet seg mellom grillens nederste del, og interne keramiske komponenter. Du bør anvende en plastbørste for å rengjøre den innvendige overflaten, og du kan skope eller støvsuge rusk fra bunnen av grillen før du setter tilbake de keramiske komponentene.

Vedlikehold av grillens bånd

Kontroller båndenes plassering og tetthet én eller to ganger i året. Bruk en unbrakonøkkel og en 10mm skiftenøkkel for å påse at mutteren er stram. Du skal ikke kunne vri unbrakonøkkelen lett mens du holder mutteren på plass med den 10mm skiftenøkkelen. Hvis mutteren er løs, skru den fast. Hvis et bånd ikke er sentrert på pakningsmateriale, løsne båndet nok til å skyve den tilbake på plass. Du kan også plassere en trekloss på toppen av båndet, og banke forsiktig på klossen med en hammer til båndet er på plass. Stram til båndtilkoblingen med en 10mm fastnøkkel og unbrakonøkkel.

Mugg/sopp

Hvis din Kamado Joe Grill ikke er brukes over lengre tid, kan fuktighet fanges inne i grillen, og du kan finne områder med mugg eller sopp på stekeristen eller interne keramikk. Dette kan fjernes enkelt fordi Kamado Joe griller er selvrensende. Bruk IKKE blekemiddel eller andre rengjøringsmidler. Dette gir en ubehagelig smak til maten.

Selvrensende

  1. Legg til kull og tenn det.
  2. Installer Divide & Conquer hovedstativ med X-stativ i øverste stilling med begge panelene til varmedeflektoren på X-stativet.
  3. Åpne luftavtrekkene på bunnen og toppen fullstendig, og la temperaturen inne i grillen stige til 600°F (315°C) mens kuppelens lokk er stengt.
  4. Hold temperaturen rundt 600°F (315°C) i 15-20 minutter.
  5. Lukk avtrekket på bunnen ventilen fullstendig, og vent 15-20 minutter før du lukker avtrekket på toppen.

Denne prosessen brenne av eventuelle uønskede rester fra innsiden av grillen din. Før du lager mat neste gang, børst matlagingsristen med en vanlig grillbørste. B Bruk en myk børste på keramikken for å fjerne eventuelle rester. Platene til din varmedeflektor bør også være frie for påbrente rester etter denne prosessen. Børst dem med en myk børste etter rengjøring. Når dine varmedeflektorer bli skitne under normal bruk, snu dem med skitten side nederst neste gang du lager mat, og varmen fra ilden virker selvrensende på denne siden av deflektorplaten.

Justering av spenningen på din Big Joe hengsel

Over tid kan hengselet på din BigJoe trenge justering av spenning. Dette sikrer at minst mulig innsats er nødvendig for å løfte kuppelen fullstendig, og at den står på plass når helt åpen.

Sett kuppelens lokk i “lukket” stilling.

  1. Vendt mot baksiden av grillen, bruk en 10mm unbrakonøkkel til å stramme til de to største boltene nederst på baksiden av hengselkassen.
  2. Kontroller at kuppelen står stille i “fullt åpen” stilling. Hvis ikke, lukk kuppelen, stram til de to boltene og kontroller på nytt. Hvis fullstendig tilstramming av de to
  3. boltene fortsatt ikke tillater kuppelen til å forbli stillestående i “helt åpen” stilling, ta kontakt med Kamado Joe for nye fjærer og installasjonsinstruksjoner.

Varmedeflektor og pizzastein

  1. La keramikken å avkjøle seg helt før rengjøring.
  2. Tørk av matstoff med en børste, og lagre innendørs i et tørt sted.

IKKE plasser på bord eller overflater som ikke er varmebestandige.
IKKE bruk også en keramisk plate til å tilberede med på en ovnsplate.
IKKE bruk olivenolje eller andre matoljer.
IKKE bruk kjemikalier for rengjøring, eller såpe og vann.
IKKE bløtlegg i vann. Det kan medføre sprekkdannelse under neste gangs bruk.

GASKET REPLACEMENT

Your Kamado Joe Grill comes with a very high quality gasket system installed from the factory. The gasket material will degrade over time with normal use. Depending on the amount of grill use, the exposed gasket material on the base, dome lid, and the neck of the dome may need to be replaced every 2-3 years.

Steps for replacing your Gasket:

  1. Remove the cooking racks and internal ceramic components from your Kamado Joe Grill.
  2. Using a razor blade or utility knife, cut across the gasket so you can lift it.
  3. Using a paint scraper or a razor blade, lift up on the gasket and scrape underneath it to remove as much of the gasket material as possible.
  4. Work your way around the base of the grill until the gasket material is removed.
  5. Repeat steps 2 through 4 to remove the gasket material from the bottom of the dome lid.
  6. Close the dome lid and remove the cast iron top vent.
  7. Repeat steps 2 through 4 to remove the gasket material from dome neck.
  8. Using a soft wire brush or a wire brush drill attachment, lightly brush all gasket surfaces to remove as much residual gasket and adhesive as possible.
  9. With a soft bristle brush, clean the inside of the grill and remove any debris.
  10. With a clean rag, wipe down all gasket surfaces with some acetone to help remove any residual adhesive.
  11. Measure and cut a 2 foot long section from your roll of gasket material and peel the backing material back to expose the adhesive.
  12. Install this section of gasket material on the dome lid neck. Use a razor blade or utility knife to cut off any excess and minimize the gap. A very slight overlap is acceptable.
  13. Fold the remaining gasket material exactly in half and cut so you have two equal-length pieces.
  14. Peel back the backing material a little at a time and work the gasket around the top of the grill base. Do NOT stretch the gasket material as you go. Try to compress it just a little instead.
  15. When you make the complete circle around the top of the base, trim the excess while avoiding a gap in the gasket material.
  16. Repeat steps 15-16 to replace the gasket material on the dome lid.
  17. Close the dome lid and let the grill sit closed for at least one hour.
  18. If you notice a small gap between the gaskets on the front side of the grill behind the handle after replacing the gaskets, don’t worry. It will settle in as the gasket material compresses.
  19. Re-install the internal ceramic parts in your Kamado Joe Grill.
  20. Build a fire in the firebox and let your grill come up to 350°F (177°C) with the top and bottom vents fully open. Do NOT open the dome lid during this process.
  21. When the grill reaches 350°F (177°C), close the top and bottom vents fully and let the grill cool to ambient temperature. Do NOT open the dome lid for at least 12 hours.

NOTE: You should avoid dripping grease, sauce, or any other food material on your gaskets while you are cooking. Those items can cause the gaskets to ignite during high temperature cooks and sticky substances such as sauces can cause the gaskets to stick together and rip loose when you open the dome lid.